Covid-19

Coronavirus: wat betekent dit voor werkgevers?

De uitbraak van het Coronavirus kan gevolgen hebben voor uw onderneming. Zorg ervoor dat  zowel uw bedrijfsvoering als uw personeel niet in de financiële problemen komt door het Corona virus. Vanwege de bijzondere situatie kunt u een werktijdverkorting en een WW-uitkering voor uw personeel aanvragen, mits u aan bepaalde voorwaarden voldoet.

Aanvraag vergunning voor werktijdverkorting

Een vergunning voor werktijdverkorting kunt u aanvragen bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). Een aanvraag zal in beginsel worden goedgekeurd indien uw bedrijf is getroffen door buitengewone omstandigheden die niet onder het normale ondernemersrisico vallen en u hierdoor voorlopig minder werktijd heeft voor uw werknemers.

Aanvraag WW-uitkering voor personeel

Nadat de aanvraag van de vergunning voor werktijdverkorting is goedgekeurd, geeft u dit direct door aan het UWV. Na afloop van de vergunning kunt u een WW-uitkering voor uw personeel aanvragen. Indien uw werknemers aan de voorwaarden voldoen zal het UWV de WW-uitkering rechtstreeks aan u uitbetalen.  Uw werknemers zullen hier weinig van merken, zij ontvangen gewoon hun loon.

Let op!

Voor uitzendkrachten en oproepkrachten met een nul-urencontract kunt u geen werktijdverkorting aanvragen.

Meer informatie kunt u vinden op de website van Rijksoverheid.

Mocht u na het lezen van dit artikel nog vragen hebben staan wij u graag te woord.
Onze juristen informeren u graag. U kunt ons bereiken op 0495-54 35 08 of juridisch@niab.nl.

Meer Berichten